top of page

SZÜLÉSZET

Szülészet olvasson tovább

Szülészet             

 

Napjainkban a felelős állattartás egyik legfontosabb eleme, hogy a nem tenyésztési célra szánt kutyák és macskák esetében megelőzzük a nem kívánt vemhességet és szaporulatot. Az ivartalanítás mindezeken túl számos betegségmegelőző hatással bír, hiszen sem a nőstény, sem pedig a hímivarú állatoknál nem jelennek meg a nemi hormonokkal összefüggő kórképek. Ivartalanított nőstényeknél többek között így elkerülhető az álvemhesség, a gennyes méhgyulladás vagy az emlődaganat, hímeknél pedig a jelentősen lecsökkent tesztoszteron szint miatt kisebb eséllyel jelennek meg az agresszív viselkedés miatti sérülések és egyes daganattípusok is. Az ivartalanított állatok ráadásul általában hosszabb életkort élnek meg, mint ivaros társaik.

A nem végleges fogamzásgátlás segítségével megelőzhetők az ivarzás nem kívánatos hatásai. Kutyáknál lehetséges az ún. esemény utáni kezelés is, így a nem kívánt vemhesség megakadályozható.

A tenyészállatok esetében számtalan lehetőségünk van, hogy a kívánt vemhesség létrejöjjön és az ellés vagy császármetszés is biztonságosan megtörténjen.

cs%C3%A1sz%C3%A1r%20veres%203_edited.jpg
bottom of page