top of page
Dr. Mayer Katalin.JPG

Dr. Mayer Katalin

Klinikus kisállat szakállatorvos

Lágyszervi sebészet, belgyógyászat, ultrahang- és röntgendiagnosztika

Tel.: +36 20 415 8116

Dr. Mayer Katalin már öt évesen tudta, hogy ha felnő, állatorvos lesz. Gyerekkorában minden nyarat vidéken, természet és állatok közelében töltött. Kiskora óta mindig voltak állatkái: macska, tengerimalac, nyúl, ékszerteknős. Gyönyörű cicáját, Hópihét, kölyökként fogadta be, miután kitették az Állatkórháznál.
 

Egyetemi tanulmányai alatt elméleti és gyakorlati tudásának bővítésére ösztöndíjas hallgatóként fél évet külföldön –  Németországban és Szlovéniában – töltött.

2010-ben szerzett állatorvos-doktori diplomát a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán. Diplomamunkáját puli kutyák szívultrahang-vizsgálatának témakörében írta. Már az egyetemi évek alatt részt vett a Chiru-vet Állatorvosi Rendelőintézet munkájában. A végzés után 2013-ig itt dolgozott, számos lágysebészeti technikát elsajátított, és a kiegészítő vizsgálatok terén (ultrahang- és röntgendiagnosztika) is nagy gyakorlatot szerzett.

2013-ban csatlakozott a Dunakeszi Állatkórház csapatához.

Emellett az Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti Klinikájának külsős munkatársaként is dolgozik. Az egyetemi Klinikára bekerülő, különleges tudást igénylő esetek hozzásegítik, hogy kiemelkedő gyakorlatra tegyen szert a magas színvonalú lágysebészeti állatorvosi munkában. Az Egyetem Sebészeti Tanszékének vezetője, prof. Dr. Németh Tibor munkássága van rá nagy hatással, sokat tanul tőle azáltal, hogy szabadidejében rendszeres látogatja a lágysebészeti műtéteket. 

 

2010 óta tagja a Magyar Állatorvosi Kamarának. 2018 márciusában kezdte el a kisállatgyógyász szakállatorvosi képzést, amit 2020-ban fejezett be.
 

Ha ideje engedi, rendszeresen sportol, de szívesen jár moziba, színházba is, és utazni is nagyon szeret.

bottom of page