top of page
Koscsó Dóri.jpg

Dr. Koscsó Dóra

Klinikus állatorvos

Belgyógyászat, képalkotó- és labordiagnosztika

Dr. Koscsó Dórát már kiskorától kezdve az állatok iránti rajongás jellemzi.
 

Egyetemi tanulmányait 2015-ben kezdte a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi karán, biológia szakon, majd 2016-tól az Állatorvostudományi Egyetem állatorvosi szakán folytatta.

Ezidő alatt több vidéki és budapesti állatorvosi rendelőben és állatpatikában vállalt részmunkaidős állást, valamint önkéntes munkát végzett az egyetemi Kisállatklinikán, illetve a Lógyógyászati Tanszék Klinikáján. Részt vett egyetemi, és kollégiumi rendezvények szervezésében, továbbá az egyetemi röplabda csapat lelkes edzője első éves kora óta.

Diplomamunkája során lovak felső- és alsó légúti rendellenességeit vizsgálta, valamint részt vett különböző parazitológiai kutatásokban is.

Diplomáját 2022-ben vette át. Ezt követően a Dunakeszi Állatkórház csapatához csatlakozott, valamint részt vesz az egyetem Belgyógyászati Tanszék és Klinika gyakornoki képzésében.

Legfőbb érdeklődési köre a kisállatok belgyógyászata, a képalkotó- és labordiagnosztika; de nem zárkózik el a lovak, és a haszonállatok gyógyításától sem.

Szabadidejét aktívan szereti tölteni, szívesen kirándul, röplabdázik, falat mászik, lovagol. Jelenleg egy skót juhász kutya, Ronnie, és egy befogadott macska, Csipesz boldog gazdája.

bottom of page