top of page
Dr. Mózes Borbála.JPG

Dr. Mózes Borbála

Klinikus állatorvos

Belgyógyászat, macskabetegségek, neurológia, endokrinológia, intenzív terápia.

Tel.: + 36 27 348 325

Dr. Mózes Borbálát kifejezetten foglalkoztatja a természet és az élő testek működése. Az emberrel élő állatok régóta lenyűgözik, gyerekként megtapasztalta, hogy mennyit hozzá tud tenni egy társállat a mindennapokhoz. Az állatok iránti tisztelet és felelősségvállalás, illetve a biológia szeretete predesztinálta pályáját.

2018-ban szerzett diplomát az Állatorvostudományi Egyetemen. Tanulmányai során nagy hatást gyakoroltak rá a nyugat-európai állatorvosi egyetemek klinikáján tett látogatásai (lehetősége volt tanulni az Utrechti Egyetemen, Hollandiában, illetve Ghentben, Belgiumban, és bepillantást nyerni egy kaliforniai magánpraxis működésébe is), és céljául tűzte ki az ott tapasztaltakat minél inkább megközelítő szakmai színvonal és hozzáállás elérését. Kiemelt érdeklődési köre a kutyák és macskák belgyógyászata, főleg ebben az irányban szeretne elmélyedni egy adott szakterületben. Az egyetem alatt jobban szeretett folyamatokról, a test működéséről tanulni, mint struktúrákról, így a belgyógyászat, élettan, kórélettan mindig is közelebb álltak a szívéhez, mint az anatómia és a sebészet. Az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati Tanszékének munkatársaként lehetősége van találkozni bonyolultabb esetekkel és rendszeresen konzultálni a hazai specialisták legjobbjaival. A Tanszékkel való jó kapcsolata még hallgató korából ered, itt készítette el TDK (Tudományos Diákköri Konferencia) dolgozatát gasztroenterológia témakörben, majd végzés után részt vett a gyakornoki programban is. Szívéhez különösen közel állnak a macskák: bár általában sokkal nagyobb kihívást jelentenek klinikai körülmények között – páciensként - mint egyéb kedvtelésből tartott fajok (hiszen a félelemre és fájdalomra sokszor támadó módon reagálnak, általában meglehetősen jellegtelen tüneteket mutatnak és nehéz a bizalmukba férkőzni), ezt szereti kihívásként felfogni és megoldást találni a rejtélyesebb macskabetegségekre is. Munkája során törekszik a szakszerű és igényes állatorvosi ellátáson túl szeretettel és együttérzéssel fordulni páciensei felé.

Jelenleg kevesebb a szabadideje, mint szeretné, de ami van, azt igyekszik a teste és tudata képzésével tölteni, illetve minél több élményt megosztani a hozzá közel álló kétlábúakkal.

bottom of page