top of page
dr. Csizmadia Petra.jpg

Dr. Csizmadia Petra

Klinikus állatorvos

Csont- és lágyszervi sebészet, ortopédia, röntgendiagnosztika, arthroszkópia.

Tel.: + 36 27 348 325

Dr. Csizmadia Petra már óvodás korában tudta, hogy állatorvos szeretne lenni. Mindig is imádta az állatokat, folyton állatos könyveket olvasott és állatokat rajzolt. Kezdetben nagyszüleinél találkozott háziállatokkal. Később, mikor nagyobb lett, kaphatott saját kutyust, illetve kóbor cicákat is befogadtak. Az általános és középiskolában is az a cél lebegett a szeme előtt, hogy egyszer állatorvos lehessen, és emellett a sport is nagy hangsúlyt kapott az életében. Rúdugrásban korosztályos magyar válogatott és ifjúsági magyar bajnok is volt, valamint 2006-ban megkapta a Tolna megye legjobb sportolója díjat is. 

 

Az egyetem második felétől, amikor már a klinikai tárgyak is bekerültek az órarendbe, kezdett körvonalazódni számára, hogy mely területek érdeklik igazán. Szinte minden szabadidejét a Sebészeti Tanszéken töltötte, azon belül is főleg a csontsebészeten. A diplomamunkáját is ebben a témakörben írta: cTTA (circular Tibial Tuberosity Advancement), ami egy új műtéti megoldás a kutyák elülső kereszteződő szalag szakadásának kezelésére. 

 

2011-ben egy két hónapos nyári gyakorlaton vehetett részt egy amerikai állatkórházban (University Animal Hospital, Phoenix, Arizona), ahol nagyon sok új dologgal találkozott és meghatározó tapasztalatokat szerzett. 

2013-ban szerezte meg állatorvos-doktori diplomáját. Az azóta eltelt évek során több nagy forgalmú állatkórházban dolgozott (Szekszárd, Budapest, Gödöllő). 

 

Részt vett az Állatorvostudományi Egyetem által tartott több lágysebészeti és csontsebészeti workshopon:

- HSAVA workshop: Speciális műtétek kisállatok mellkasi sebészetében, fej-nyak sebészetében, emésztőszervi sebészetében, húgyszerv sebészetében. 

- Csontsebészeti alap kurzus I-II.: Adaptációs oszteoszintézis, velőűr szegezés és külső rögzítők, csontcsavarok és lemezek alkalmazása a töréskezelésben. 

2017-ben részt vett egy nemzetközi csontsebészeti kurzuson is (AOVET Course-Principles in Small Animal Fracture Management).

 

2020 szeptembere óta dolgozik a Dunakeszi Állatkórházban. 

 

Szabadidejét főleg a családjával tölti, szeret kirándulni, utazni, kutyás sportokat kipróbálni, és ha jut még rá ideje, akkor olvasni, rajzolni, festeni. 

bottom of page