top of page
jacso_olga.jpg

Dr. Jacsó Olga PhD

Klinikus kisállat szakállatorvos

Belgyógyászat, parazitológia, szív- és bőrférgesség, labordiagnosztika.

Tel.: + 36 27 348 325

Dr. Jacsó Olga világéletében állatorvos szeretett volna lenni, már kisgyerekként is ezt játszotta. Kislányként éveken át csak állatos – főleg kutyás és farkasos – könyveket olvasott. Nagy Jack London és Farley Mowat rajongó volt. Bár nem különösebben rajong a halakért, mégis egész életében volt akváriuma. Kutyák iránti imádata miatt kapta iskolásként Dont, egy gyönyörű fekete terriert, most pedig családja elválaszthatatlan része Ábránd, a drótszőrű magyar vizsla. 

 

Harmadéves kora óta vesz részt  a Dunakeszi Állatkórház munkájában, és végzése óta folyamatosan itt is dolgozik. 2004-ben állatorvos-doktori és vadgazdálkodási diplomát szerzett az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomamunkáját a Parazitológiai és Állattani Tanszéken a macskák belső élősködőinek vizsgálatáról írta.

Az egyetem elvégzése után a Belgyógyászati Klinikán dolgozott két évet, majd a Parazitológiai Tanszék munkatársa lett.

 

PhD témája a kutyák Dirofilaria (szív- és bőrféreg) fertőzöttségének vizsgálata volt, közel másfél évtizede végez kutatási tevékenységet és labordiagnosztikai munkát ezen az egyre nagyobb jelentőségű területen. Kutatási eredményeivel kapcsolatban rendszeresen vesz részt és tart előadásokat hazai és nemzetközi rendezvényeken, publikál szakfolyóiratokban. Tagja a Magyar Parazitológusok Társaságának. A doktornő hazánkban és nemzetközi vonatkozásban is a Dirofilariosisok elismert szakértője. Elnökségi tagja az Európai Dirofilariosis és Angylostrongylosis Társaságnak, és az ESCCAP (Társállatok Parazitáival Foglalkozó Tudományos Tanácsadó Egyesület) hazai szervezetének is.
 

Belgyógyászati tudását az egyetemi klinika tehetséges orvosai és az ott eltöltött évek alapozták meg. Dr. Bölcskei Molnár Antallal és Dr. Farkas Zoltánnal 2002 óta dolgoznak együtt, ők vezették be a rendelői munka rejtelmeibe. Ahhoz, hogy a klinikus állatorvoslás mellett tudományos karrierje is lehessen, Dr. Fok Éva segítsége és támogatása nélkülözhetetlen volt.

2004 óta tagja az Állatorvosi Kamara Budapesti Szervezetének.

2011-ben klinikus kisállat szakállatorvosi diplomát szerzett. PhD tudományos fokozatát 2014-ben védte meg.

 

Bár három gyermeke mellett kevés szabadideje marad, de akkor legszívesebben kertészkedik, olvas és ha teheti, fut.

bottom of page