top of page
Dr._Bölcskei_Molnár_Antal.JPG

Dr. Bölcskei Molnár Antal

Klinikus kisállat szakállatorvos
Egzotikus kisállat szakállatorvos

Csont-, gerinc- és ízületsebészet, arthroscopia, lágyszervi sebészet, röntgendiagnosztika és egzotikus állatok gyógyászata.

Versenyagarak, agility kutyák kezelése.

Tel.: +36 20 975 0599

Dr. Bölcskei Molnár Antal gyermekkorában családja nagy háztáji gazdaságot tartott fent. Voltak szamaraik, öszvéreik, lovaik, juhaik, kecskéik, sertéseik, kutyáik és macskáik is. Így meghatározó élmény volt számára az állatok ellátása, sőt a fialás, az ellés körüli segítségnyújtás is. Sajnos több alkalommal élte meg az állatok elvesztését. Testvéreivel így az árván maradt utódokat, kölyköket fel kellett nevelniük. Végső elhatározást Lady nevű kuvasz kutyája korai elvesztése adta meg 12 éves korában, hogy állatorvos szeretne lenni.

Az egyetemi évek alatt Dr. Bölcskei Molnár Antal közel egy éves tanulmányúton járt Ausztráliában, ahol több állatorvosi praxisban (Sydney, Nowra) is dolgozva szerzett gyakorlatot az általános kisállat és versenyagár gyógyászat terén.


1994-ben szerzett diplomát, mint állatorvos-doktor az Állatorvostudományi Egyetemen. Már diplomamunkájának témája is tükrözte csontsebészeti érdeklődését, szakdolgozatát a varizációs osteotómia alkalmazása kutyák csípőízületi diszpláziájában tárgyában írta.

Az egyetem elvégzését követő évben több hónapot helyettesítő állatorvosként dolgozott Írországban, de itthon az állatorvosi pályafutását dr. Király Péter mellett kezdte 1994-1996 között. 


1996 és 1998 között az Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti Klinikáján alkalmazták először gyakornokként, majd klinikus állatorvosként. A Sebészeti Klinikán töltött évek meghatározóak voltak mind a lágysebészeti, mind pedig a csont- és ízületsebészeti technikák elsajátításában és alkalmazásában. Ezek az évek alkalmat adtak arra is, hogy kiemelkedő gyakorlatot szerezzen a röntgendiagnosztika terén is.


1997 óta a Dunakeszi Állatorvosi Rendelőintézet, jelenleg a Dunakeszi Állatkórház alapítójaként dolgozik, és tagja a Magyar Állatorvosi Kamara Pest megyei szervezetének.

2000-ben marketing-közgazdász diplomát szerzett.

2006 óta a VeresVet Állatkórház (korábban VeresVet Állatorvosi Rendelőintézet) alapítójaként is dolgozik Veresegyházon.

2008-ban egzotikus kisállat, majd 2013-ban klinikus kisállat szakállatorvosi diplomát szerzett.
2016 őszén TPLO – Fixin – workshop részvevőjeként az új típusú csontimplantátumok használatában, valamint a TPLO műtétek tervezésében és kivitelezésében szerzett további tapasztalatot.

2017-2018-ban az AOVET (Nemzetközi Állatorvosi Csontsebész Szövetség) kurzusain fejlesztette tudását, 2017-től a Szövetség tagja.

Több hazai és nemzetközi szakmai konferencia rendszeres látogatója, így az ECVS (European College of Vet Surgeons) 2019. évi konferenciájának is.

 

Society of Greyhound Veterinarians (SGV) U.K.- (Agár Specialista Állatorvosi Társaság - Egyesült Királyság) tagja. Az Állatorvostudományi Egyetem gyakorlati képzésének mesteroktatója. 

2019 áprilisától Gáspár Edit doktornővel egy párt alkotnak, és mint férj-feleség dolgoznak együtt.

Otthonában Emőke, a tibeti terrier és Dodo, a bichon havanese  kutyus uralják a szép kertet.

bottom of page