top of page
dr. Steiner Flóra.jpg

Dr. Steiner Flóra

Klinikus állatorvos

Sebészet, röntgendiagnosztika, képalkotó eljárások.

Tel.: + 36 27 348 325

Dr. Steiner Flóra amióta az eszét tudja, állatorvos szeretett volna lenni. Életének mindig szerves részét képezték az állatok: otthon kisrágcsálókat, ékszerteknőst tartottak, éveken keresztül pedig lovagolt. 12 évesen látogatott el a helyi állatmenhelyre, ahol azóta is - ahogy ideje engedi - önkéntesként dolgozik. Úgy érzi, az állatok iránti felelősségvállalás és szeretetteljes bánásmód alapjait itt sajátította el, pályaválasztása tekintetében ezek az évek meghatározóak voltak.

2015-ben nyert felvételt az Állatorvostudományi Egyetemre. Az egyetemi évek alatt több fővárosi és vidéki állatorvosi rendelő munkájába nyerhetett bepillantást, elsősorban kisállatok ellátásának terén. Hamar körvonalazódott, hogy a szívéhez legközelebb a kutyák és macskák gyógyászata áll. Negyedév elejétől rendszeres látogatója volt az Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti és Szemészeti Tanszékének. Aneszteziológia témájú Tudományos Diákköri dolgozatát is itt készítette, mellyel a 2019-es TDK-konferencián kiemelkedő helyezést ért el, továbbá a 2020-as Akadémiai Beszámolón is előadhatta. Diplomáját 2021-ben vehette át.

Gyakorlati félévét a Dunakeszi Állatkórházban, továbbá az egyetem Sebészeti és Szemészeti Tanszékén töltötte. Végzést követően az Állatkórházban végzett munka mellett a Tanszék gyakornoka is lesz. Fő érdeklődési területe a kisállatok lágysebészete, belgyógyászata, továbbá a képalkotó diagnosztika.

Szabadidejében igyekszik minél többet sportolni, utazni, kirándulni, és alig várja, hogy végre egy (vagy több) négylábúval is megoszthassa ezeket a pillanatokat.

bottom of page