top of page

Csont-, ízület- és gerincsebészet

 

A kiemelkedően felszerelt műtőnkben teljes lágysebészeti és csontsebészeti műszerkészlet biztosítja bármilyen sebészeti beavatkozás elvégzését a kis műtétektől (ivartalanítás) a császármetszésen át a speciális műszerezettséget igénylő csont- és ízületsebészeti  (pl. TPLO) és gerincsebészeti műtétekig. Műtéteinket gépi altatással, a legkorszerűbb altatószerekkel (isofluran, sevofluran) végezzük. Pácienseink biztonságáról őrző monitorok (pulzus és oxigénellátottság-mérő, légzésfigyelő monitor, EKG, stb.) és egy altatóorvos gondoskodnak. Ha szükséges, az általános protokollokon túl egyedre szabott módszerekkel altatunk, hogy a lehető legkisebb legyen bármilyen komplikáció esélye. A fájdalommenedzsment elsődleges fontosságú számunkra, épp ezért arra törekszünk, hogy Kedvence a beavatkozások alatt és után is csak minimális fájdalmat érezzen. A műtéti beavatkozások után a kisállatok a légkondicionált, biztonságos ketrecekbe vagy kennelekbe kerülnek, ahol folyamatos állatorvosi ellenőrzés alatt vannak teljes ébredésükig.

 

A csont- és ízületsebészeti műtétek során a veleszületett és szerzett rendellenségek korrigálását, csonttörések, szalagszakadások, porcleválások és különféle gerincsérülések sebészeti ellátását végezzük. A legkorszerűbb műtéti technikák (TPLO, CWTO) alkalmazzuk modern inhalációs narkózissal folyamatos monitorozás mellett.

 

 

 

 

A csont- és ízületsebészet és sántaságvizsgálat nélkülözhetetlen alapját képezi az alapos fizikális vizsgálat a különféle radiológiai módszerek kiegészítésével. Radiológiai vizsgálatainkat kiváló minőségű digitális röntgen berendezésünkkel végezzük. A tünetektől függően vizsgálhatjuk a végtagokat és a gerincoszlopot is.

Állatkórházunkban több kollégánk (Bölcskei dr., Mayer dr.) is kiemelt gyakorlattal rendelkezik a sántaságvizsgálat területén.

EQ1Q1866.JPG
EQ1Q1859.JPG
IMG_3770.JPG
IMG_3771.JPG
bottom of page