© Copyright Dunakeszi Állatkórház, 2010

image1.jpeg

Dr. Hadnagy Zsófia

Klinikus állatorvos

Szemészet, belgyógyászat, labor- és ultrahang-diagnosztika, lágysebészet

Tel.: + 36 27 348 325

Dr. Hadnagy Zsófia Budapest X. kerületének kertvárosi részén nőtt fel, amióta csak emlékszik, állatok vették körül, így nem is volt kérdés, hogy az állatorvosi pályát válassza, ezt már az óvodában eldöntötte. Mindig is csodálatos dolognak tartotta az állatok gyógyítását, szerencsésnek tartja magát, hogy azzal foglalkozhat nap, mint nap a munkája során, amit igazán szeret.

2015 márciusában végzett a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán, állatorvos-doktori, valamint vadgazdálkodási diplomát szerzett. Szakdolgozatát a Parazitológiai Tanszéken írta, címe: Madarak potenciális rezervoár szerepének vizsgálata egyes kullancs közvetítette zoonotikus baktériumok szempontjából.

Friss diplomásként a kőbányai Óhegyi Állatorvosi Rendelő csapatánál kezdte meg pályafutását, ahova már az egyetemi évei alatt is sokat járt tanulni, tapasztalatot szerezni. Ezt követően dolgozott a Kőbányai Önkormányzati Állatorvosi Rendelőben, a Varázsfecskendő Állatorvosi Rendelőben, valamint volt szerencséje elmélyülni a szemészet rejtelmeiben a Kiséri Állatorvosi Rendelőben. Az itt eltöltött két év alatt elsajátította különféle szemészeti eszközök rutinszerű alkalmazását, betekintést nyerhetett a Magyarországon egyedülálló szemészeti eszközök (OCT, YAG lézer, Supra lézer, phacoemulsificator) működésébe, illetve ritka szemészeti műtétek kivitelezésébe (cataracta-operáció, luxált szemlencse eltávolítása, szaruhártya transzplantáció) is. Részt vett tudományos összefoglalók, poszterek készítésében is, melyek a koppenhágai Szemészeti Világkiállításon kerültek kiállításra.

Főbb szakmai érdeklődési területei közé tartozik a szemészet, belgyógyászat, labor- és ultrahang-diagnosztika, lágysebészet.

2015. március óta tagja az Állatorvosi Kamara Fővárosi Szervezetének.

A Dunakeszi Állatkórház és a VeresVet Állatorvosi Rendelőintézet csapatához 2019 szeptemberében csatlakozott.

Szabadidejében sokat kirándul, sportol, búvárkodik, horgászik.

Jelenleg egy befogadott németjuhász jellegű kutya, Maci gazdája, akivel sokat kirándulnak, úsznak, csónakáznak együtt.